Live muziek en beeldenwandeling op Culturele Zondag 6 oktober

Live muziek en beeldenwandeling op Culturele Zondag 6 oktober

Muzikale optredens op een aantal locaties en een wandeling langs de beelden van Doesburg. Dat is de formule die de maandelijkse Culturele Zondag nóg interessanter maakt. Bezoekers kunnen hiervan genieten op hun route langs 15 culturele adressen in de historische binnenstad van Doesburg. Ateliers, galerieën en musea openen als vanouds hun deuren tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

RAL9010

De muzikale omlijsting wordt dit keer verzorgd door twee bandjes. Als eerste RAL9010. Gitaar, toetsen en zang maken deze groep compleet. Wilbert, Robert en Hans spelen bekende, fijne en goed in het gehoor liggende Engels- en Nederlandstalige nummers. Ze treden twee keer op: om 14.00 uur bij Lián Art & Gifts en om 15.30 uur bij Galerie Nummero 9. Beide adressen bevinden zich aan de Bergstraat.

Wouter en Paul

Daarnaast kunnen bezoekers genieten van het duo Wouter & Paul ( 1+1=3). Met twee gitaren en een extra dimensie door de kracht van de tweede stem brengen zij popmuziek uit de jaren 70,80 en 90 tot leven. Om 14.00 uur beginnen ze in het Kunstlab en om 15.30 uur zijn ze te beluisteren in het Bovenhuys.

Beeldenwandeling

Ook deze maand kan men een beeldenwandeling maken onder leiding van Ina Timmer.  De wandeling is gratis en gaat van start om 15.30 uur bij het oorlogsmonument van Jan Wolkers.

Historische drukkerij de Arend

Historische drukkerij De Arend toont op 6 oktober haar nieuwste aanwinst. Van de oude drukkerij Woertman uit Deventer hebben de nabestaanden een kleine handdegel geschonken uit circa 1920. Er wordt nu nog gewerkt aan de restauratie ervan. Opvallend is dat onder de inktlagen een fantastisch mooie kleur blauw tevoorschijn komt.

Na het succes op een vorige zondagmiddag kan er door kinderen opnieuw een tekening worden ingevuld met Belgisch (bruin) krijt.

Papier maken met watermerken

Papiermakerij Doesburg staat helemaal in het teken van papier maken met watermerken. Verder is er een workshop papier maken, papier bewerken en stadswandeling (door VVV-stadsgids) waarvoor bezoekers van de culturele zondag zich op kunnen geven bij de kassa van het Kunstlab.

Expositie in het kunstlab

Van al het werk dat leden van het Kunstlab het afgelopen jaar hebben gemaakt, is een expositie samengesteld in de Opkamer van dit creatieve centrum.

Meer informatie

De VVV Doesburg is geopend voor informatie over deze en andere locaties van de Culturele Zondag Doesburg van 6 oktober.